OKX Verwijscode

Met een OKX Verwijscode ontvang je nu 20% korting op alle handelskosten en tot $100 bonus met referral: 20PROCENT

20PROCENT
Kopieer bovenstaande code
OKX verwijscode
OKX referral code

Als nieuwe gebruiker bij OKX kan je profiteren van verschillende welkomstbonussen. Je ontdekt hier welke bonussen dat zijn.

OKX is een zeer grote internationale exchange met wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Als je dit vergelijkt met Bybit dan heeft OKX een stuk meer actieve gebruikers. De exchange bestaat sinds 2017 en is momenteel actief in meer dan 100 landen. De marketing van OKX is een stuk minder agressief dan die van andere exchanges. Het biedt vrijwel alle handelsopties die je je maar kan bedenken (derivaten zijn niet toegestaan in Nederland) en heeft een goedwerkende app.

Opvallend is dat OKX, voorheen bekend als OKEx, een registratie heeft bij De Nederlandsche Bank (DNB). Dit hebben zij weten te bereiken door de rebrand van Okcoin Europe Ltd naar OKX. Okcoin had al een registratie bij DNB. OKX mag dus officieel Nederlandse gebruikers toestaan op het platform. Dit laat ook meteen de tactiek van OKX zien, ze zijn niet agressief met marketing, maar proberen via de juiste weg de markt aan te boren.

Met een OKX referral code ontvang je levenslang 20% extra korting op de al lage fees. Daarnaast kan je twee mystery boxes claimen met ieder een waarde tot $50.

Overzicht bonus met de OKX referral code

Verwijscode20PROCENT
Link naar OKXhttps://www.okx.com/join/20PROCENT
Bonus2 mystery boxes t.w.v. $50
Handelskosten korting20% levenslange korting (commissiedeling)
Registratie DNBJa
Aantal munten350+
Overzicht referral voordelen

Wat is een OKX verwijscode?

Allereest, je zal op deze pagina zowel verwijscode als referral code tegenkomen. De betekenis is hetzelfde, verwijscode is simpelweg een vertaling van referral code, maar wordt veel minder vaak gebruikt. Met een referral code kan OKX zien welke bonus aan wie toegewezen moet worden. Aan de code zit namelijk een bonus gekoppeld, die de eigenaar van de code zelf kan kiezen.

Wij zijn eigenaar van de verwijscode “20PROCENT“, waarmee je 20% korting op alle handelskosten krijgt. Houd er rekening mee dat wij als eigenaar van de code ook een deel van de commissie krijgen. Dit is bij OKX 15% (dus een totaal van 35%). Het is niet mogelijk om meer dan 20% commissie te delen, maar daar later meer over. Jij ontvangt dus een bonus en wij ontvangen een bonus.

De 20% korting is achteraf niet aan te passen, je weet dus zeker dat je dit krijgt.

Na het aanmaken van een account kan je via het referral programma je eigen code vinden en zelf hier een korting aan koppelen. Deel jouw code met vrienden en familie om hun ook korting te geven.

Hoe pas je de code toe?

We leggen je stap voor stap uit hoe je de verwijscode toepast, wanneer je een mysterybox krijgt en hoe je de 20% korting activeert.

Stap 1: Registreer bij OKX met een referral code

20% korting op de handelskosten

Als je wil handelen met korting bij OKX dan is het noodzakelijk dat je een account aanmaakt met een verwijscode. Dit is alleen mogelijk om in te voeren tijdens het registreren van een account. Bezoek simpelweg de OKX exchange registratiepagina en voer je gegevens in. Vervolgens kan je in het veld Verwijscode of Referral Code de code invoeren.

Het leuke van OKX is dat je direct kan controleren dat je daadwerkelijk 20% korting op alle handelskosten krijgt. Dit staat namelijk aangeven wanneer je de link gebruikt.

Zorg ervoor dat je de code goed overneemt, want je krijgt geen korting als je hier een fout in maakt. Om te mogen handelen bij OKX is het vereist om de KYC te doen, dit is omdat OKX moet weten wie jij bent. OKX wordt namelijk streng gecontroleerd dat zij witwassen tegengaan.

Het proces om je identiteit te verifiëren is volledig automatisch en duurt niet langer dan 5 minuten. In enkele gevallen moet er een medewerker naar je aanvraag kijken en duurt het ietsjes langer.

Stap 2: Claim je eerste mysterybox

Bij OKX kan je als nieuwe gebruiker twee mysteryboxes claimen. De eerste mysterybox kan je claimen nadat je succesvol je identiteit hebt geverifieerd. Je krijgt een popup met de melding dat je een mysterybox kan claimen. Hoe je de tweede box kan claimen lees je later.

Stap 3: Ontvang levenslang 20% korting op alle fees

Dit is een exclusieve OKX actie gekoppeld aan deze referral code. Wanneer je de code invult krijg je 20% korting op alle handelskosten die OKX in rekening brengt en dit is voor altijd geldig. Je hoeft hiervoor verder niet meer te activeren.

Hieronder lees je hoe het werkt.

Hoe werkt de OKX 20% fee korting?

De OKX fee korting heeft alles te maken met het referral programma van OKX. OKX wil sinds de registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) graag nieuwe Nederlandse gebruikers en is bereid om hiervoor te betalen in de vorm van een commissie. Degene die een gebruiker aanbrengt ontvangt een percentage van de handelskosten, dit is bij OKX 35%.

Maar het leuke van OKX is dat zij jou de keuze geven om commissie te delen met de gebruikers die je aanbrengt. Dat maakt dit een win-win situatie. Wij hebben besloten om de volledige 20% commissie weg te geven, hierdoor houden wij zelf minder commissie over van 15%. In de afbeelding hieronder kan je zien dat wij 15% ontvangen en jij 20%.

Bewijs OKX referral code
Bewijs OKX referral code

Veel gebruikers van het partnerprogramma houden de volledige 35% voor zichzelf, maar wij vinden dat dit gedeeld moet worden. Het is niet mogelijk om dit percentage op een later moment aan te passen, hierdoor ben je dus verzeker van 20% korting op alle handelskosten. Dit is zolang OKX niet de regels aanpast. Je krijgt de korting na iedere trade uitbetaald.

Deze korting kan gecombineerd worden met de OKB korting van 10% of hoger (maximum van 40%). Hiervoor moet je minimaal 100 OKX holden in je wallet.

Transactie voorbeeld

Wanneer je als nieuwe gebruiker je eerste spot trade uitvoert dan betaal je standaard 0.10% aan fee (ervan uitgaande dat je geen OKX hold). Koop je bijvoorbeeld $100 aan Solana dan zou je hierover $0,10 aan kosten betalen. Door de OKX verwijscode waarmee je 20% korting krijgt, ontvang je later $0,02 terug in je wallet.

In dit voorbeeld maken we gebruik van een klein bedrag, maar wanneer je handelt met hoge volumes dan kunnen deze fees fink oplopen.

2 OKX mystery boxes

OKX pakt de welkomstbonussen iets anders aan en geven dit in de vorm van een mystery box. Hiervoor hoef je minder te doen, maar ze leveren dan ook een stuk minder op dan de bonussen van MEXC of Bybit. Al met al is het een leuke bonus die je extra op weg helpen met crypto.

Mystery box 1 krijg je direct na het verifiëren van je identiteit. Deze box bevat een crypto beloning tot $50. Houd er rekening mee dat OKX zelf bepaalt hoeveel je ontvangt.

De tweede mystery box ontvang je wanneer je minimaal $50 (ongeveer €47) op het platform stort. Dit mag zowel crypto als euro zijn, maar moet binnen 7 dagen na registratie gebeuren. Ook deze box ontvang je automatisch zodra je de opdracht hebt voltooid en beloning kan oplopen tot $50.

Dit betekent dus dat je twee keer $50 kan ontvangen, maar dit is in de praktijk een stuk lager. OKX kan besluiten om Nederland en België niet mee te laten doen met deze actie.

OKX biedt 2 mystery boxen

Wat is OKX en waarom dit platform gebruiken?

OKX behoort met de meer dan 50 miljoen gebruikers tot de grootste exchanges ter wereld. Het platform biedt veel verschillende handelsmogelijkheden als spot trading, een web3 wallet, Earn producten, futures en opties handel (niet beschikbaar in Nederland) en de mogelijkheid om met iDEAL te betalen. Dat laatste is mogelijk doordat OKX een registratie heeft bij De Nederlandsche Bank. Dat zie je niet vaak bij grote internationale exchanges, behalve Coinbase en Crypto.com.

Dat OKX een registratie bij DNB heeft is dus een positief teken en geeft de betrouwbaarheid van de exchange aan. Ook heeft OKX haar Proof of Reserves online staan, zodat je weet dat zij liquide zijn en echt jouw crypto hebben.

De exchange heeft net als Binance haar eigen native currency: OKB, hiermee krijg je tot 40% korting op de handelskosten, kan je meedoen met token sales en OKX staken voor een passief inkomen.

De voordelen van OKX:

  • Lage kosten en extra voordeel met OKB en de referral code.
  • Euro storten met iDEAL, Bancontact en creditcard.
  • Web3 app en zeer goed werkende mobiele app.
  • Registratie bij De Nederlandsche Bank.
  • Hoofdsponsor van het McLaren Formule 1 team en Manchester City.

Nadelen OKX:

  • Slechts 330 munten met 550 handelsparen (minder dan Crypto.com, Bybit en andere exchanges).
  • Gelimiteerde dienstverlening voor sommige Europese landen, waaronder Nederland en België.
  • Telefonische support is niet mogelijk, maar dit is gebruikelijk in de cryptomarkt.

Conclusie over OKX

OKX lijkt een kleine speler maar is eigenlijk zeer groot. De website, de app en het gehele platform zit goed in elkaar en is technisch in orde. Via OKX kan je zowel handelen als je decentrale web3 zaken regelen. Alles in 1 handige app dus. OKX is geregistreerd bij de Nederlandsche Bank en mag officieel Nederlandse klanten op het platform toelaten. Dit zie je niet vaak bij grote internationale exchanges die zo groot zijn.

OKX doet alles netjes via de regels en wacht eerst op goedkeuring. Dat is een positief teken. De meeste exchanges maken gebruik van agressieve marketing en hoge bonussen, maar vertrekken later wanneer ze geen goedkeuring krijgen. Dit pakt OKX een stuk duurzamer aan.

De kosten bij OKX zijn zeer laag, zeker met de korting met de referral code van 20% en de OKB korting die kan oplopen tot 40%. Dit alles kan ook gecombineerd worden. De 20% referral code korting kan geverifieerd worden tijdens de registratie.

Al met al is OKX een prima exchange om te handelen met veel instrumenten, lage kosten en grote kans dat ze in Nederland mogen blijven opereren.

Scroll naar boven